Magyar őstörténet

 

Újdonságok a honlapon
 
Eredetünk
 
Ajánló
 
Impresszum
 
Szerkesztő
 
Látogatók
Indulás: 2007-08-20
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
2023

 

Előadás a honfoglalókról

Megfejtették?

Fejlődik a régészet: lassan, lassan eljutunk a szemétgödörtől a házig

Tényleg egy újabb hamisítás?

Magyar Adorján: Ázsiából jöttünk-e, vagy európai ősnép vagyunk?

Tharan Trieb Marianne: Kiegészítések Magyar Adorján írásához

Előadás a magyar ókorról

Tharan Trieb Marianne: Árpád-házi királylányok I. rész

Tharan Trieb Marianne: Árpád-házi királylányok II. rész

Delibeli József: Rovásírás Magyarból

Barlangi rovásjelek

Jász, vagy szarmata orvos sírjára bukkantak a régészek

Jász vagy szarmata orvos 2

A sorok között olvasva az európai fehér ember kialakulásáról kapunk némi infrmációt.

A Kerka völgye őskoráról

Grandpierre Attila előadása a magyar őstörténetről

A hazai bronzkor leletei

Magyarok Országos Gyűlése 2023

Delibeli József: Átírt ómagyar Kubán rovások I. rész

Őseink

Újabb bronzkori települések felfedezése

Szkíták utódainak tartják magukat

Tudósítás a szkíta "összeesküvőkről"

Kitiltott szerzők - a szemellenzős őstörténetkutatás ma is folytatódik


 

12 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2023.11.30. 17:32
Botond

Szkíták utódai: A szkíták a Kárpát-medencétől keletre elterjedő hatalmas füves területen váltak önálló kultúrával jellemezhető néppé, és a rézkorban kezdtek visszatérni a Kárpát-medencébe. (Akkoriban jelentek meg itt az első halomsírok, amiket már egyértelműen nekik tulajdoníthatunk.) A későbbi korokban is folytatódott ez a visszaáramlás, melynek során a szkíták fokozatosan vezető szerephez jutottak, de mint már tudjuk, ez soha nem járt az itt élők kiirtásával vagy elüldözésével, így még a "honfoglaláskor" sem. Árpád népe - ahogy a krónikáink is írják - szintén szkíta volt, Szkítiából származott, szkítaságukat csak a finnugrista magyarellenes történelemhamisítók tagadják, de még Szent Istvánt is a szkíták nagy királyának nevezte a római pápa. Érthető tehát, ha vannak, akik magukat ezek utódainak hiszik és vallják. Adalék:

http://leventevezer.extra.hu/Idezetek.doc

Időközben kiderült, hogy egy önmagát szkítának nevező csoport a fennálló társadalmi rend erőszakos megdöntéséről ábrándozott. Kár a szkíta nevet ilyen eszement dolgokkal lejáratni.

2023.11.28. 10:07
Botond

Újabb bronzkori települések: Ezek lakói ezúttal tényleg elköltöztek, valószínűleg ők volta az etruszkok ősei.

2023.10.21. 16:57
Botond

Őseink: Jó úton járunk, de még nem jutottunk el a lényegig: Öseink az újkőkor óta itt voltak, (de meglehet hogy még annál is régebben) és minden fontos európai népességáramlás innen indult ki. Az is előrelépés, hogy Árpád honfoglalóit "visszatérőknek" tartják.  

2023.08.03. 15:29
Botond

Grandpierre Attila előadásának külön érdekessége (a 48. perctől kezdve,) hogy a Kárpát-medencéből való újkőkori kiáramláshoz már számszerű adatokat is kötnek a kutatók. Nem is akármilyeneket! Az bizony úgy volt, ahogy Magyar Adorján már régen megírta!

2023.07.31. 18:41
Botond

Azt eddig is tudtuk, hogy a Kárpát-medence már az újkőkor elejétől fogva sűrűn lakott terület volt. Most a Kerka vidék kapcsán azt is megtudhatjuk (Bánffy Eszter írásából) hogy ma már az azt  megelőző időkből is egyre több lelet kerül elő, és ahogy azt eddig is gondoltuk, a hazai neolit kultúrának hazai gyökerei lehettek. 

2023.07.19. 18:03
Botond

Ha a neandervölgyiek génjei bennünk vannak, (leginkább az európai emberekben,) akkor hamis az az állítás, hogy kihaltak.

2023.06.23. 16:25
Botond

Újabb érdekes adalék az alföldi körülményekhez: "a Jászságban rendkívül nagy volt a település sűrűség a "római császárkorban." Mlyen érdekes, eddig azt hallottuk, hogy az Alföld szinte lakatlan volt a római hódítás idején! (Meg azelőtt is.)

 

2023.04.26. 18:11
Botond

Jász vagy szarmata orvos: természetesen rómaiként szeretnék eladni, mert az sokkal jobban fizet. De mint tudjuk, a római megszállóknak itt nem sikerült átlépni a Duna vonalát. (Kivéve az Alföldön nyomtalanul eltűnt - szarmata szkíták által megsemmisített - XXI. Rapax légiót.) Kíváncsian várom a genetikai vizsgálatok eredményeit!

2023.03.01. 18:32
Imre

Magyar Adorján írása hasznos muníció a finnugristák ellen. Mint már említettem, a legfontosabb hamis állításuk (Hunsdorfer óta) az, hogy ősi magyar szó csak az lehet, amelyet ki lehet mutatni a "többi finnugor" nyelvben is. Minden egyéb szavunk emiatt számít - szerintük - későbbi átvételnek. (Más nyelvekből.)

2023.02.19. 16:29
Botond

Tényleg hamisítás? Nem, ez nem az. A genetikai eredmények tények. A magyarok egyik legnagyobb hibája, hogy mindenáron keletről igyekeznek idevezetni az őseiket, figyelmen kívül hagyva mind a mai magyarság tisztán európai jellegét, mind a honfoglalások idején mindig is itt élő többséget, az őstelepes földművelőket. (Beleértve ebbe az erdélyi népet, így a székelyeket is.)

2023.01.21. 16:52
Imre

Megfejtették? Szó sincs róla.

Varga Csaba már régen megírta, hogy ezek a "pont-vonal" jelek az erdélyi bányákban egészen a XX. századig használt számjelek voltak, érdekes módon, összhangban az ősi egyiptomi számjelekkel. Az őskorban valószínűleg a megfigyelt (vagy elejtett) állatok számát rögzítették velük. (Varga Csaba: A számjelek és a számírás története, ill. A finnugorista áfium ellen való orvosság.)

2023.01.16. 18:01
Imre

Minden tiszteletem a honfoglaló szkítáké, de ahogy már korábban is írtam, ezek utódainak aránya a mai magyarságban 6 % alatt van. Ezt a genetika most már egyértelműen igazolja. A beköltözők aránya már a honfoglaláskor is 10 % alatt volt, - ahogy azt László Gyula a régészeti leletek alapján már ötven évvel ezelőtt megírta. Továbbra is érvényes Magyar Adorján megállapítása, miszerint a magyarság legnagyobb része mindig is itt élt, (de legalábbis az újkőkor óta) a Kárpát-medencében, mindig békés földműves volt, és mindig is magyarul beszélt.

 
Tartalom

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség