Magyar őstörténet

 

Újdonságok a honlapon
 
Eredetünk
 
Ajánló
 
Impresszum
 
Szerkesztő
 
Látogatók
Indulás: 2007-08-20
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
2017 II. félév

Egyiptomi gének

Ünneprontók

Egy kis sumérkodás

Kis híján idetaláltak

Magyar újkőkor

Dr. Balla Zoltán: A szemléletes gondolkodás logikája

Ritka leletek?

Szabadkőművesek

Delibeli József: Felülvizsgáltam II.

Tászoktető titkai

Hunok Magyarországon

Őstörténetünk újabb bizonyítékai

Aranyfonál

Péterfai János István : Szkíta igazságok

Szalonna

Vörös vihar Théba felett

Varga Csaba írástörténeti és nyelvészeti kutatásaiból

Somogyország helyreállítása

Történelem érettségi  (olvasói észrevétel)

Genetikai érdekességek

Lassan, de előre

Magyar őstörténet egy újabb előadásban (Legcélszerűbb a képre egyet kattintva továbblépni)

A pozsonyi csatáról - a korábbiaknál tárgyilagosabban

Őstörténeti rekonstrukció

Egy kis magyarkodás

Identitás

Hagyomány, test, szellem és lélek

Rokonok

Még mindig meglévő rováskincsek

A Karacsay kódexről

Háromkirályok

Delibeli József: Kelet-európai rovásaink 

Rovás a népdalainkban

 

19 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2017.12.31. 19:04
Krizsa

Boldog Új Évet kivánok mindenkinek!

2017.12.23. 03:49
Krizsa

Háromkirályok:-). Ó, Istenem, József Attiáért, hogy mindketten ezen világon legyünk, már érdemes volt megszületni.

2017.11.12. 17:51
Botond

A hazai újkőkori genetikai kutatások eredményeit közlő cikkhez is kaptam észrevételeket:

"Kora újkőkori Starčevo kultúra sírja Bátaszékről, Réz fejdísszel (diadém) eltemetett rézkori nő koponyája (badeni kultúra, Kr.e. 3600-2850) Vörsről".  A leletek Bátaszékről és Vörsről kerültek elő. Nem kellene összekeverni őket Starčevo-val és a badeni kultúrával, mert az csak egy hipotézis, hogy esetleg közük lenne egymáshoz."

Valójában a Starcevo azonos a Körössel, (csak Trianon miatt kapott új nevet,) a Baden pedig igazából Pécel kellene hogy legyen, mert minden jelentős hazai kultúra hazai eredetű, ahogy én ezt már régen megírtam. (Szomorú, hogy ahol az adott korból semmit sem találnak, még oda is ajándékoznak valamit, lásd pl.: "proto-boleráz" kultúra.) 

„Az újkőkor végére és a rézkorra az Alföld és a Dunántúl népességeinek genetikai különbségei kiegyenlítődtek, egységesedett a vizsgált terület genetikai képe.”

Nahát, nahát! Most már csak a mai népességgel kellene összehasonlítani őket!

2017.11.12. 17:20
Botond

Kaptam néhány figyelemreméltó észrevételt Fóthy Erzsébet előadásával kapcsolatban:

1. Nagyon jó meglátás, hogy a demográfiai robbanás oka az lehetett az avar korban, hogy itt volt egy népesség, amelynek nyomait nem látjuk, mert elégették a halottakat. De a következtetése akadémikus: ezek a szlávok voltak. Mégis honnét veszi? (Valójában a csontvázas temetkezések száma is óriási, több mint hatvanezret tártak fel még a rendszerváltás előtt. Sehol a világon nincs hasonlóra példa. TI)

2. Trepanáció: felhoz példákat, csak a hunokat nem említi. A volgai bolgárokkal hozza összefüggésbe. De hát azok is a hunokhoz tartoztak!!! Ő ne tudná?

3. Szépen körülírja az altáji rokonságot, csak nem meri kimondani, hogy azok ott szkíták voltak!!! Ha valaki nem foglalkozott a szkíták történetével, rá nem jön erre, mert őnagysága elhallgatja. Szégyen. De elmondja, hogy szakák voltak, egy iráni törzs, akikhez a szkíták hasonlók, akik természetesen irániak. Hát nem egészen, ugyanazok voltak.

4. A heftalita hunokhoz teszi a hasonlóságot... hát persze, több a kapcsolat az indiai hunokkal, mint azokkal, akik a Kárpát-medencében éltek.

5. Neki az ujgurok egy törzs. Az ujgur birodalomról meg nem hallott.

2017.10.30. 18:34
Krizsa

Dr. Fóthy (2014.-i) előadása tárgyszerű, hiteles – csak a bizonyítékok határáig „nyújtózkodik”. Bár a hanganyag helyenként nehezen követhető, nagyon ajánlott végighallgatni. Érdemes felfigyelni arra, hogy a KM-ben hamvasztásos (pl. szláv) temetés volt – s csak emiatt tűnhetett, az avarok megjelenése előtt, „üresnek” a térség. Ténykérdés, hogy a magyar génű populáció (min.) 30.000 éve helyben lakik, de magyarnak, vagy akár ősmagyarnak mégsem nevezhetjük a nyelvünket – még párezer év távolában sem. Miért, bármilyen más nyelvet be lehetne azonosítani a néhány ezer évnél korábbi állapotából? A hivatalos nyelvészet kritériumai szerint semmi esetre. Ez természetes is, hiszen nekik csak fiatal kritériumaik vannak (pl. nyelvtípusokba sorolás, nyelvtani jellemzők összehasonlítása). Csakhogy ezek a nyelvészeti jellemzők, a nyelvek 2-4 ezer évvel ezelőtti állapotában még nem is léteztek… (Az ősi nyelvállapotokat csak a gyöknyelvészet képes kutatni.) Az előadó, aki antropológus és nyelvészettel nem foglalkozik, felhívja a figyelmet a nyelvünk kialakulásának megoldatlan kérdéseire. (Innen kell kiindulni - Tóth Imre: „Nem jöttünk mi sehonnan”.) 

2017.10.29. 10:53
varnaijanos

Prof. Dr. Fóthi Erzsébet előadása a magyarok embertanáról és genetikájáról:

https://www.youtube.com/watch?v=6yzIuJ8aPMQ

2017.10.15. 21:00
Krizsa

Nagyon szép film - elejétől végig gyönyörű. Persze az egész Magyarország nem lehet csak szépség, érdekesség és őstermészet... mert elsősorban termőföld és a miénk - kell, hogy maradjon. 

2017.09.25. 18:26
Botond

Varga Csaba poszthumusz Magyar Örökség díjat kapott.

http://www.magyarorokseg.hu/aktualitasok

 

2017.08.26. 18:47
Botond
2017.08.21. 18:41
Botond
2017.08.21. 17:43
Botond
2017.08.04. 19:24
Botond

Őstörténetünk újabb bizonyítékai:

"Az utolsó két évtized számos, Nyugat-Magyarországon folytatott ásatása meggyőzően bizonyította a nagy kiterjedésű, sok generáció által folyamatosan lakott települések létét."

2017.07.09. 11:27
Botond

Ritka leletek:

Nem ártott volna hozzátenni, hogy a cikk végén említett várnai "aranytemetők" aranya a fém analízis szerint erdélyi eredetű.

Ld. Bánffy Eszter, cikkek:

//magyarostortenet.gportal.hu/gindex.php?pg=35486048

2017.06.23. 05:52
Krizsa

Dzsómon-kor (Dzsómon dzsidai, Hepburn-átírással: Jōmon jidai) a mintegy 10 000 évig tartó csiszoltkő-korszak ideje a japán történelemben, kb. i. e. 300-ig.

Zsinórmintás agyagedényeiről nevezik így: ezek némelyike több mint 12 000 éves, vagyis a legelsők a világon.

Antropológiai kutatások szerint e korszak embere a mai japán nép közvetlen őse, aki földbe mélyített, fűvel-náddal fedett veremházban lakott, íjatlándzsát csonthorgot használt, gyűjtögető, halászó-vadászó életet élt, s gyönyörűen formált és díszített, embert és állatokat ábrázoló rituális agyagszobrocskák.

2017.06.23. 05:30
Krizsa

A Közel-Keleten az utolsó Özönvíz (tenger betörés, vulkánok tombolásával) UTÁN

kb. 3ooo évi felszáradást követően jelent meg a csatornázott település kultúra, államszervezet, satöbbi.

Ilyen a semmiből nem jön létre: ELŐZMÉNYE KELLETT LEGYEN, éspedig máshonnan. Ennyit (még én is) már 6o éve tudtam. Szóval ezzel a mesével, hogy ott alakult ki volna az első nagykultúra, etessék a hülyéket. Nemcsak a KM-ben, de még Japánban is előbb volt letelepedés (mert ha cserépedény, akkor letelepedés is - földműveléssel, ecetera. Ja, hogy az öntözőcsatornás államforma? Hát az a KM-ben, ahol nem volt akkora a hőség, nem kellett.

2017.06.23. 01:46
varnaijanos

"Nem eldöntött, hogy a Közel-Keletről telepedtek-e be az őslakók"

Ez talán virágnyelven annyi, hogy valaki(k) nagyon erőlteti(k), de a tények ismeretében az állítás valószínűtlen.

A "közel-keleti eredetű termeléstechnológiát" is megnézném, mire alapozzák; talán akkád nyelvű írás van a kapanyélen?

2017.06.22. 19:26
Botond

Magyar újkőkor: komoly előrelépés a tények tudatása terén!

(A Közel-kelet pedzegetése persze ebből sem maradhatott ki.)

2017.06.21. 17:18
Botond

Őszintén sajnálom, de az "1300 éves" térképet le kellett vennem a honlapról. Minél többet néztem, annál világosabbá vált, hogy ez hamisítás. Az 1700-as években készült térkép azért még megérne egy misét, hiszen azt jól mutatja, hogyan gondolkodtak akkoriban a honfoglalókról. A közzétevőknek erre kellett volna felhívniuk a figyelmet, ehelyett csúsztattak ezer évet. Ez a mi oldalunkon megengedhetetlen!

2017.05.31. 16:43
Botond

Ahogy az már lenni szokott, hosszú köntörfalazás után jutnak el a lényeghez:

"Az elemzés tanúsága szerint az ókori egyiptomiak egyrészről az ókori Közel-Kelet, az ún. levantei térség népeivel, másrészről az Anatóliai-félsziget és Európa más újkőkori populációival álltak szorosabb rokonságban."

Vajon miféle európai újkőkori populációkkal állhattak rokonságban?

 
Tartalom

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség