Magyar őstörténet

 

Újdonságok a honlapon
 
Eredetünk
 
Ajánló
 
Impresszum
 
Szerkesztő
 
Látogatók
Indulás: 2007-08-20
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
2012. III. negyedév

 

Magyar Adorján és a magyar őstörténet

Szkítiai történetek I.

Szkítiai történetek II.

Őshaza

Ősi írás és nyelv

Egy újabb hungárus őstörténet  Érdekessége Horvát István (kivételesen - de csak részben - elfogadható) kritikája a bevezetőben. Betekintést nyerhetünk itt a "finnugor" úthenger elindulásának történetébe is. Maga az őstörténet a 37. oldalon kezdődik.

Egy apróság  Fényeslitkei rézkori fúrt csőtalpas edény rekonstrukciója. Azért érdekes ez, mert ilyet csak ritkán közölnek a régészek, pedig az effélék fontos bizonyítékai az újkőkori kultúra és nép továbbélésének. Teljes terjedelmében itt olvasható az írás:  http://epa.oszk.hu/01600/01614/00008/pdf/nyjame_11_1968_015-057.pdf

Magyar tájszótár 1838

Magyar Adorján Ősműveltség című írása hat részletben

Egy érdekes blog

Néhány szó a kazárokról  Nem árt az ismétlés. Kánnai írásában a magyar szó "természetesen" a honfoglalókra értendő.

Naddeo legújabb könyve  "A magyarok a Gimbutas által "ó-európainak" nevezett nép"

Budakeszi leletek

Keresztényüldözések másképpen  (Ahogy már eddig is sejtettük.)

Finnugor világtalálkozó  Politikai vezetőink nagy hibája, hogy még mindig támogatják ezt a szélhámosságot.

Arató István: Marhajó

Megint elment egy magyar

Az időkeret, és a terület megnevezése már stimmel

Tolakodók  Nincs ezen semmi csodálkoznivaló. Ha azt lehetett hazudni, hogy az oláhok, tótok és a rácok hamarabb itt voltak mint mi, miért ne lehetne megtoldani ezt azzal, hogy még a zsidók is megelőztek bennünket? Ezúttal azonban rossz lóra tettek. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a római betolakodókkal együtt, a velük érkezett zsidókat is kizavarták innen, amikor visszafoglalták a Dunántúlt a szkíták.

Regetár  De jó lenne ezt is közkinccsé tenni! Sajnos, ezt is az OSZK őrzi, természetesen hét lakat alatt.

Egy újabb őshaza: Arkadia  Ami tény, az a magyar és az ősgörög nyelvek rokonsága. Erről persze manapság - jobb híján - hallgatnak.

Értékes régi források

Nem őstörténet, de fontos

Az ősember fegyverei  Ez pedig azért fontos, mert korábban azt állították, hogy a hasonló korú vértesszőllősi ősembernek még nem lehettek ilyen eszközei, ezért is sorolták egy kevésbé fejlett kategóriába. (Na meg persze azért, mert itt találták meg, és nem pl. Németországban.) De amint látszik, "magas kora" ellenére Samunak minden további nélkül lehettek ilyen fegyverei, legfeljebb a régészek nem találták meg őket. (Vagy valaki másnak tulajdonították azokat, mert még ilyen is előfordul néha.)

Rovásírás az anyakönyvekben

Táncsics Mihály: A legrégebbi nyelv a magyar

Czuczor-Fogarasi konferencia

Kelta vagy szkíta?  Lehetséges, hogy itt valóban kelta leletről van szó, hiszen a kelták a szkíták nyugati rokonai voltak, akiknek előkelői ugyanúgy kunhalmokba temetkeztek, mint a keleti, vagy az itteni szkíták. A leletek átminősítése viszont valóban gyakori a hivatalos "tudományban". Eszerint nemkívánatos itt elsősorban a szkíta és a hun, de még a szarmata se nagyon, ajánlott helyettük bármiféle germán mesenép, a legjobban pedig a római fizet. Nem véletlen, hogy elsősorban ezeket keresik, és persze ezeket próbálják meg kimutatni szakembereink, ahol csak lehet. (TI)

Barikád

Keleti háborúk

Szumirok és finnugorok

Ha már a "finnugoroknál" tartunk

Néhány szó Cserép Józsefről

Budapest őstörténeti időrendje

Varga István megjegyzései Varga Csaba legutóbbi írásához

Szomorú évforduló tanulságokkal

 

11 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.07.23. 16:31
Botond

Kedves Mari!

Nem akarok én okosabb lenni a pápánál, és amiről nem tudok eleget, abba nem is nagyon szeretnék beleszólni. Éppen ezért tettem ki Kánnai Zoltán írását, aki szerintem elég alaposan körüljárta a kazár témát. Természetesen tudom, hogy ez egy hosszú, nehéz olvasmány, nem is kell mindenkinek végigolvasnia. A zsidó kapcsolatról a 4. részben olvashatsz, (X. századi kútfők a kazárok rokonairól), de a leglényegesebb a 7. fejezet, a "Honnan gurul a gyűrű?" Ebből egyértelműen megtudható, hogy a mi "csuvas-török eredetű" szavaink színtiszta magyar szavak, amelyek éppenhogy a magyar nyelvből kerültek oda, és nem fordítva, ahogy azt már Aczél József is megírta az ősgörög rokonság okán. Elnézést kérek, de engem ez jobban érdekel, emiatt csempésztem be újra.

Ami az eredeti kérdést illeti, van egy másik válaszom is: mások hazugságai engem semmire sem köteleznek. Még a cáfolatra sem.

 

2012.07.23. 11:32
vadymari

Kedves Imre!

Ha már belekezdtél a kazár-témába a félreértések tisztázása végett légy szíves folytasd

hogy hogyan, miért is lett némely kazárokból zsidó vallású és mi lett azokkal a bizonyos kazárokkal, akik e hitre téríttették magukat!

Köszi.

Mari

2012.07.20. 08:04
vadymari

Ajánlom a figyelmetekbe az "érdekes blog"-ot, mert valóban az.

Tóth Gyula ugyanúgy ahogy Tóth Imre a meglévő mozaikokat illesztette össze és lám, hogy tünedeznek a fehér foltok!

Hogy derül ki a semmibe tűnő nevesekről, hogy ugyanőbelőlük "lettek" a semmiből előtűnő más néven nevezettek!  A hivatalos történelemtanítás szerint nincs elég írásbeli bizonyíték, pedig dehogyisnincs! Csak épp minden nép az akkori tudása, nyelve, szokásai szerint nevezte el a rangokat, neveket keverve azokat a személyeket, amiket mi is más néven ismerünk. A fránya időszámítások csak rásegítettek a kavarodásra.

Milyen egyszerű! :-)

2012.07.13. 15:58
laci77

amugy most lattam eppen egy angol vikipedioan az avarokrol hogy Liptak Pal antropologus aszonta hogy a 7ik szazadiak europaiak es a 8ik szazadiakban lelheto fel nemi mongol beutes..

 

elobb magyarazzak a szovegben hogy az avarok ugyebar mongolok de keveredve a szlavokkal meg stb-vel -szoval azert vannak 'keverek' leletek is.

 

viszont itt is nincs logika benne mint tulajdonkeppen az osszes hivatalos magyarazatban mert ha keveredtek akkor a kesobbi leletek kellene jobban europidok legyenek nem a korabbiak!

 

arrol nem is beszelve hogy ha igaz a '300 eves Illig sztori' akkor a 8-9ik szazadi 'avarok' lehetnek mondjuk 11-12 szazadi mondjuk kunok vagy besenyok VAGY mondjuk olyan harcosok akiket a magayr kiralyok befogadtak akar Khorezm ! teruleterol is!-ami mar kozel van a mongol zonahoz.[es akkorra lehet volt csak arrafele keveredes]

 

mert az ilyen dolgokat hogy a 'magyar kiralyoknak voltak muszlim khorezmi harcosaik' nem nagyon emlegetik.

2012.07.11. 17:32
Botond

Kedves László!

Nagyon jó a linkelt "video"! Néhány kisebb jelentőségű hibától eltekintve egészen korrekt. Sok ilyen kellene, minél közérthetőbb formában, hogy az emberek szembesüljenek a mai történetírás által elhallgatott tényekkel.

Ami a prémes süvegeket és "kaftánokat" illeti, ilyeneket soha nem találtak a honfoglaló sírokban. Már csak azért sem találhattak ilyeneket, mert a szerves anyagok ennyi idő alatt szinte kivétel nélkül elenyésznek. Jó esetben megmaradnak a rájuk varrott gombok, ruhatűk, tarsolylemezek, övcsatok, tegezdíszek, ékszerek, és a fegyverek. Innentől kezdve már a régészre van bízva, miként varrja hozzá a gombhoz a kabátot, mert itt szó szerint erről van szó.

Teljesen nyilvánvaló, hogy aki őserdei prémvadászoknak szeretné bemutatni "honfoglaló" őseinket az prémeket vizionál, aki meg mongol-török ügyben utazik, az meg kaftánokat. Az a legszebb, amikor a kettő együtt jön elő. Ezt láthattuk a szóban forgó tévéműsorokban is.

A többire majd visszatérek.

Tóth Imre   

2012.07.11. 14:51
vadymari

Ááá, az előbb én is véletlenül a kucsmásokra kattintottam, persze valami kazakos téma volt az ősmagyaros...

A szakálltalan izzadt mint állat a jelmezben, de a torzonborz ősz hajú bírta a kucsmát. A ruha teszi az embert, írja a közmondás és  nyáron viselni a téli ruhát az valóban a hülyék ismérve.

 

2012.07.11. 09:07
laci77

a phylarkhon/phylarkhoi az a regi gorogoknel Athenban a lovassereg vezetoje volt...

2012.07.11. 09:04
laci77

Lúfő- azt akartam irni az elobb csak kihagytam a ' f ' betut

2012.07.11. 09:03
laci77

abban a videoban van szo  a szigunnakrol[ sigynnae]

es arrol hogy a hunoknak 'Phylarkhon'-jaik voltak [lovas vezetok]

azt tudni hogy ahol 'y' van az lehetet 'u' vagy 'ü'

mint a thyrennhoi[etruszk],Idanthyros[szkita kiraly],agathyr[magyaro teruleten eltek es erdelyben BC]

 

vagyis a 'phyl' ha megforditjuk a magayr iras szerint jobbrol balra akkor lesz 'lyf'--meglehet a ' Lúő ' azaz ' Lófő '--regiesen a Ló Lú is lehet..üüvagyis meglehet szkita magyar szó a ' Phyl ' is.

 

2012.07.11. 08:49
laci77

Imre maga temaba van ezzekkel a regeszeti dolgokkal..

 

talaltak valahol olyan honfoglalo sirt ahol premes ,kerek,hegyes mongol suveg volt?

 

mert en meg nem hallottam ilyenrol.

 

vagy olyan leiras ahol a magyaroknak ,hunoknak,stb ilyen kicsi premes mongol suvegjuk volt??

 

szerintem ez a premes mongol suveg akkor 'jott divatba' mikor a finnugor mellett megjelent a 'turok' eredet.

 

mert mind a 2 dolog eseteben az van hogy megneztek az akkori [18-19ik szazadi] mongol viseletet  es azt ugy mutatjak be azota hogy 'mivel a magayrok turkok voltak akkor ilyen volt a viselet ezelott 1000 evvel is!'

vagyis visszavetitik 1000 evre ,minden bizonyitek nelkul valszeg.

 

mert ha megnezzuk az orosz abrazolasokot [ ok csinalnak a legtobbet errol] a magyarokrol ,hunokrol,avarokrol,kunokrol,besenyokrol ] azoknak allandoan femvertezetuk van es fem sisakjuk.

 

a regeszet teren is sokkal jobban kimondjak amit talalnak mint a nyugatiak.

 

itt egy uj video peldaul.

http://www.youtube.com/watch?v=EHJWF6ePwNg

2012.07.10. 16:59
Botond

Pár perce - szerencsétlenségemre - bekapcsoltam a tévét. Mit látok? Két "ősmagyar" nyilatkozik valamiféle programról, talpig kucsmába és kaftánba öltözve.

Igazából sosem értettem, hogy miért hiszi bárki is, hogy a (honfoglaló) magyar ősök még a legmelegebb nyárban is szőrmés kucsmát viseltek, hiszen ez enyhén szólva nevetséges.

 

 
Tartalom

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség