Magyar őstörténet

 

Újdonságok a honlapon
 
Eredetünk
 
Ajánló
 
Impresszum
 
Szerkesztő
 
Látogatók
Indulás: 2007-08-20
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
2022

  

Hogyan kell bemutatni az Árpád-kort?

Egy újkőkori településünk bemutatása

Avarkori tömegek éltek Fejér megyében a honfoglalás idején

Kitüntetés

Egy szókimondó írás

Néhány szó a szkítákról

Bíztató eredmények a magyar őstörténet kutatásában

Arany János Montgomery díszpolgára

Kissé gyanús altáji magyar rovás

Igen, már sokezer éve itt vagyunk

Nyelvjárásaink jelentősége

Delibeli József: Mégegyszer a kazár levélről

Nem adják fel 

A finnugor mesét törökre cserélnék

A sokmilliomodik Kárpát-medencei lelet

Felavatták Attila hun király szobrát

Delibeli József: Átírt ómagyar Don-rovások 1.rész

Még mindig tévúton: ezúttal Mongóliában keresik a magyarok őseit

Tényleg ez az utolsó lehetőség?

Miért nem itthon?

Hunyadiak génjei

Delibeli József: Átírt ómagyar Don-rovások 2.rész

 

10 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2022.11.19. 07:16
Imre

Hunyadiak génjei: "a vizsgálatok rámutattak arra, hogy a Corvinok ősi európai genom-összetételűek, a legnagyobb genetikai hasonlóságot a szintén a Kárpát-medencéből eredeztethető európai neolit mintákkal és az ősi magyarországi neolit és rézkori mintákkal mutattak" - mint ahogy az a ma élő magyarok 94 %-a esetében is így van.

2022.11.18. 16:41
Imre

Miért nem itthon?: Mario Alinei: Ósi kapocs című könyvében olvashatjuk, hogy "Az etruszkok születése tehát a bronzkorra tehető, midőn a Kárpát-medencei-dunai terület Európa ipari központjává válik, (Barfield) és a magyar fémkohászat virágzása megadja a kezdő lökést a magyar terjeszkedésnek." (Aki nem tudná, az etruszkok ősei innen, a Kárpát-medencéből költöztek Észak-Itáliába.) 

Milyen érdekes, hogy az olasz és amerikai történészek tudnak ezekről, mi meg nem!

Az már csak a hab a tortán, hogy a Magyarságkutató Intézet eközben Mongóliában keresi a magyarok őseit.

2022.11.09. 18:29
Imre

Michelangelo Naddeo "A 10.000 éves magyar kontinuitás" című könyvében azt írja: az első tömegpusztító fegyver (a bronz kard) elterjesztése a bronzkori magyarok bűne. Egész Európában megtalálták a nyomait, de az öntőformákat kizárólag itt, a Kárpát-medencében.

2022.05.21. 15:03
heftalita

Kedves Imre!

Köszönöm, hogy értesített az „altáji magyar” rovásfeliratról, az viszont szóba sem jöhet, hogy 2600 éves lenne. Nem gondolnám, hogy a kazahsztáni török tudós ne tudná, hogy az orkhoni türk jelek csak a 7–8. századtól ismertek, amiket előrevetíteni ezer évvel súlyos tévesztés lenne. Azon viszont nem lepődöm meg, hogy a kazah tudós felismerte a „székely jeleket” hiszen az ottani altáji, Felső-jenyiszeji rovásjelek a Kárpát-medencéig folyamatosan követhetők, lásd írásaimat. (Nem türk, hanem magyar hangzóként!) Nem derül ki, hogy Karžaubaj Sartkožauly adott-e valamilyen olvasatot, akár törökül is. A szerző rajzát viszont Révész Péter és Varga Géza is a feltételezett székelybetűs magyar olvasatuk igazolására átírták. Arról nem szólnak, hogy az eredeti rovásjelekkel mire jutottak, a kazah szerző rajzjelei miért nem feleltek meg, ő láthatta és rögzíthette is azokat tudományosan, persze nem tévedhetetlenül. Megjegyzem különösebben nem foglalkoztam a felirattal, de úgy látom a magyar olvasatok sem hibátlanok (nem sorolom fel miért). Én az eredeti felirat alaposabb ismerete nélkül nem merném kimondani, hogy valaki az értékes sziklarajzot csak azért írta felül, hogy értéktelen közlendőjét megossza velünk.

Üdvözlettel: Delibeli József

(Lehet, hogy érdemes lenne foglalkozni vele.)

 

2022.04.28. 07:56
Imre

Gratulálok a Magyarságkutató Intézet eredményeihez! Csak egy megjegyzést fűzök hozzájuk:

A régészeti kutatások alapján kijelenthetjük, hogy a Kárpát-medence már az újkőkorban is sűrűn lakott terület volt. (A Magyar Nemzeti Múzeum honlapján ma is olvasható például, hogy az Alföld település-sűrűsége az újkőkorban nagyobb volt mint ma.) Gyakorlatilag kizárható, hogy ezt a népességet a rézkor elején leváltotta volna egy másik, ezért biztos vagyok benne, hogy ha a megfelelő csontanyag rendelkezésre áll majd, a magyarság eredeztetését egészen az újkőkorig vissza lehet vezetni.

2022.04.20. 18:50
Botond

Kedves Kromek Pál!

Öszintén köszönöm a hozzászólását!

Az alábbi riportban elhangzik, hogy a finnugristák a tudományos cáfolatok hatására mára már feladták a finnugor "eredet-kultúra-nyelv" hármasból az első kettőt, ma már csak a nyelvünk finnugor voltához ragaszkodnak. Miután azonban ezek egymásra épülő hamisságok, értelemszerűen meg kell buknia a finnugor nyelvi eredeztetésnek is. Igaza van tehát, hogy most a nyelvünk korrekt kutatása a legfontosabb feladat! Nem is kell ehhez túl sok! Kezdetnek bőven elég, ha az eddigiek miatt törlik Hunfalvynak azt a hamis tételét, miszerint ősi magyar szó csak az lehet, amit a "rokon" finnugor nyelvekben is ki lehet mutatni. Kevesen veszik észre, de ennek a jelentősége óriási lenne.

Horváth-Lugossy Gábor (Spirit FM) - YouTube

 

2022.04.15. 16:48
Kromek

Üdvözlök mindenkit. Ritkán jövök ide. Nem is tudom mikor jártam erre utoljára. Nehézkesen kezelem ezt a felületet. Jobban a balogjaimban írom le a véleményem és a Facebook  csoportokban. Több csoportban foglalkozom, a magyar nyelvel, történelemmel, a Kárpátmedencei népek eredetével.
Ezeket a csoportokat alakítottam és működtetem már évek óta:

1. -Magyar Eredet (Zárt titkos csoport) Úgy 2500 fő nézegeti, és néha megszólal. (3) Magyar eredet | Facebook
2.- (2) Magyarok történelme a gesztáink szerint. | Facebook Nyilvános csoport úgy 25 ezer körüli taggal.
3.- Magyar Krónikák nyilt csoport csak a  nézettség mérhető nem kell tagnak lenni. (3) Magyar Krónikák. | Facebook

Azért kezdtem el foglalkozni ezeknek az írott anyagoknak a bemutatásával, mert elszomorító volt számomra, hogy nagyon sokan beszélnek ezekben a témákban és fogalmuk sincs róla, hogy mit írtak a történelmi forrásainkban a szerzők. Talán az elmúlt pár év meghozta az eredményét egész széles tömeg elsajátította a Gesztáink és Krónikáik tartalmát. Történelmünk,  a világban való szerepünk és résztvételünk megértéséhez ezek az első alapok.

A magyar nyelvel, úgy húsz éve foglalkozom. Az alapokat számomra CzF szótár és azok követői adják. Itt ebben a csoportban szoktam olvasni Krizsa Katalin gondolatait és ismerem A  könyvét is. A gyök nyelvel és a gyökök értelmezésével, elemzésével foglalkozom, bár hivatalos közzé tételre nem nagyon törekedtem, mert úgy látom erre még nincs fogadókészség. Több ezer oldalt írtam erről, több publikus szerző tevékenységét felhasználva, többek között Práczki Istvánt is. Mivel egy előző hozzászólásba be lett linkelve egy írása ezért merészkedtem hozzászólni.

Úgy gondolom sokkal többet kellene foglalkoznunk a magyar nyelvel. A jelenlegi és a nyelvújítás óta folyó nyelvszabályrendszerek módszeresen kitanítják fiataljainkat a nyelvünkből, ami ha valaki mélyen ismeri akkor nem csak az emberiség történelmét, tudását, a nyelv-történeteket, a nyelvtörténelmet írja le, hanem a szavaink eredete felveszi a versenyt a mai napig a tudományos világ hivatalos nyelvezetével. Nem kívánok itt példákat hozni, ezekről százával írtam.
Majd elfelejtem van még egy szűk fb csoportom kimondottan a magyar nyelvel foglalkozók számára ez a GYÖK nevű titkos és zárt csoport, amennyiben érdekel valakit szívesen várom. Mos épen Práczkí ötven nyelvi csere szabályát ismertetem.

Elnézést kérek ha erőltetettnek esetleg tolakodónak tűnik a hozzászólásom.
Kromek Pál.

2022.02.03. 20:25
Imre

Adalék a kitüntetéshez:

Vörös vihar Théba felett

 

2022.01.27. 07:35
Imre

Avarkori tömegek: Menander protector korabeli tudósításából tudjuk, hogy az ide érkező avarok létszámát mindössze húszezer főre becsülték. Azokat a tömegeket tehát nem maguk az avarok alkották, hanem nyilván, az általuk is itt talált földműves nép csoportjai. Kiterjedt és alapos régészeti vizsgálatok nem is juthatnak más eredményre, mint hogy itt minden korban tömegek éltek, már az újkőkortól kezdve.

2022.01.17. 20:20
Imre

Éppen ideje volt, hogy a múltunkat máig hamisító áltudósoknak az orrára koppintsanak. Nem emlékszem, hogy tanították volna, de máshonnan tudom, hogy az Árpád-ház több szentet adott a világnak, mint az összes többi európai uralkodóház együttvéve! Ennek megfelelően illik bemutatni őket.

 
Tartalom

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség