Magyar őstörténet

 

Újdonságok a honlapon
 
Eredetünk
 
Ajánló
 
Impresszum
 
Szerkesztő
 
Látogatók
Indulás: 2007-08-20
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
2021

  

 

Elmélkedés a magyar nyelvről

Ősi jelek

Ki árt a nemzetnek?

Mátyás király számszeríja

Ősi jelek 2

Honfoglalók génjei

Mínoszi gének

Darai Lajos írása Révész Péter előadásáról

Még mindig fordítva ülnek a lovon

Észrevételek az előző cikkhez (Még mindig fordítva ülnek a lovon)

Delibeli József: Átírt battonyai gyűrűfelirat

Bécsig üldözte és meghódolásra kényszerítette a Habsburg trónkövetelőt

Delibeli József: Székelyudvarhely rovástéglája

Delibeli József: Vaskori szkíta rovástábla

Magyar nyelvemlék a VIII. századból?

Mi a helyes megfejtés?

Egy értékes régi könyv letölthető formában

A magyar nyelv és történelem helyes oktatásának fontosságáról

Újabb Árpádházi csontok

Az ősi magyar nyelv használatának előnyei

Ahogy azt mindig is állítottam: 8000 éve folyik itt a földművelés

Delibeli József: Ezek a rúnák ómagyar rovások

 

 

11 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2022.01.02. 15:52
Imre

Óskandináv rúnafeliratokat találtak

Nem lennék meglepve, ha ezek az "óskandináv rúnafeliratok" magyarul is olvashatók lennének.

2021.10.14. 17:26
Imre

Dr. Nagy Sándor írása kincseket rejt, bizonyítékokat a kárpát-medencei magyar nép jelenlétéről és nyelvéről a honfoglalás előtti időkből. Külön dícséretes, hogy a forrásait pontosan megadja, emiatt az igazát kétségbe vonni nem nagyon lehet. Nem is szokták, inkább elhallgatják.

A szerzőnek egy nagy tévedése van: a sumér eredet feltételezése. De igazából erről sem ő tehet, hiszen a Kárpát-medence benépesedésének, őstörténetének időpontjait az ő idejében még rosszul tudták, a valóságosnál évezredekkel későbbre tette a régészet és a történészet. Csak az utóbbi 30 évben derült ki a rendkívül pontos radiokarbonos kormeghatározások révén (de nem verték nagydobra,) hogy itt minden jóval korábban történt, mint ahogy azt addig feltételezték. Időben visszafelé menve nő a különbség, és ahogy Bánffy Eszter nyilatkozta úgy 10 évvel ezelőtt, a mezopotámiaival egyidősnek vélt hasonló vagy megegyező hazai leletek 1500 évvel korábbinak bizonyultak. Nem jöhettek tehát onnan, csak innen mehettek oda, ha valóban volt kapcsolat közöttük. (Volt.) A sumérokkal embertanilag is gond van, többségükben nem olyanok voltak, mint a magyarok. Nagyon valószínű, hogy egy innen kiinduló csoport eljutott oda valamikor, akik az itt beszélt nyelvet is vitték magukkal, ennek nyomai mutathatók ki a sumérban is. Még a rovásírás ősét is elvitték, de idővel elkeveredtek az ott élő egyéb népekkel, akik meg az ékírást preferálták. (A mai napig azt mutogatják mindenfelé.) De a nyomok megvannak, csak azokat nem szeretik mutogatni, mint pl. Hood táblázatát a Jemdet-Naszr-i, tatárlakai és a knósszoszi írásjelek összehasonlításáról.

Van azért egy visszafelé mutató szál is, azt hiszem a Götz László feszegette a Keleten kél a nap c. munkájában: a sumér birodalom bukásakor (4200 évvel ezelőtt) sokan menekültek észak felé, a szkíta területekre. (Igen, Szkítia már akkor is Szkítia volt, hiába tagadja ezt is a hivatalos történelem.) Ott minden valószínűség szerint megint beolvadtak, majd a Kárpát-medencébe érkező szkítákkal együtt újra idejutottak.

De mint tudjuk, az őslakó "magyarok" (akik már régen itt voltak), még mindig itt voltak.

Korábban ezt írtam ezzel kapcsolatban:

//magyarostortenet.gportal.hu/gindex.php?pg=27868516

2021.09.25. 15:47
Botond

A Gondola első cikkében szereplő térképhez:

Régóta emlegetem, hogy a Kárpát-medence alapnépessége és kultúrája nagyjából egységes volt, már az újkőkor óta. Hivatalosaink ezt persze mindmáig cáfolni szeretnék, és a hazai térképekre még mindig idegen népeket rajzolnak be. Így például a lombardokat a Dunántúlra, amit úgy tűnik, a Magyarságkutató Intézet, vagy a Gondola is átvett. Rosszul tették. A régészeti leletek egyértelműen igazolják, hogy az avar uralkodó réteg a Dunántúlon is ugyanúgy jelen volt, (ahonnan szerintem semmiféle lombard leletet nem tudnak felmutatni). Sőt, mi több! A nyugati határ a "késő avar" korban Ennsburgnál volt, ameddig a pozsonyi csata után Árpádék visszakergették a betolakodókat Nem véletlen, hogy éppen addig.  

https://magyarostortenet.gportal.hu/picview.php?prt=490415&gid=2067382&index=21

 

2021.09.02. 16:51
Imre

Őszintén gratulálok Delibeli Józsefnek a szkíta rovástábla megfejtéséhez!

Tudjuk, hogy a szkítákat-hunokat a hivatalos történészeink még ma is írástudatlan barbároknak igyekeznek feltüntetni, de a kora-középkori forrásokat egyre jobban megismerve ezt már nyugodtan elvethetjük. (Talán elég, ha csak Priszkosz rétor beszámolójára, vagy a Tárih-i Üngürüszre  utalok, mindkettőben arról van szó, hogy az érintettek leveleket írnak, olvasnak, regőseik regéket írnak.)

Most meg kiderül, hogy a régészeti leletek is világosan igazolják ezt, csak eddig ezekkel a leletekkel valahogy nem találkozhattunk. Hivatalosaink nem ismerték fel a jelentőségüket, így be sem mutatták őket. (Egyelőre maradjunk ennyiben!)

Nagyon remélem, hogy Delibeli József munkássága nem marad eredmény nélkül!   

2021.03.29. 17:11
Botond

"Bécsig üldözte és meghódolásra kényszerítette a Habsburg tónkövetelőt":

Kb. 15 éve, egy Pap Gábor előadáson hallottam először arról, hogy Csák Máté egyáltalán nem volt olyan rossz ember, mint amilyennek hangadó történészeink állítják. Sőt! A magyar érdek legfőbb védelmezője volt a maga korában!

Bár a szapulása még mindig tart, a sorok között olvasva most már kiderül az is, mi volt valójában a vétke. (Később Bocskay volt hozzá fogható tehetség.)

2021.02.23. 18:37
Botond

Mínoszi gének:

Nagy kár, hogy az előadó finnnugornak nevezi az ősi Kárpát-medencei nyelvet.

2021.02.16. 07:19
Krizsa

1. Ha a magyarság genetikai állománya 60 (vagy mégtöbb) %-ban ŐSEURÓPAI - és Ázsia népességébe is elég sok európai gén szaladt szét - akkor miért és kinek az a legfontosabb, hogy kik jöttek vissza is?:-). 

2. Ha a magyar nyelvet nem a "már csak hasonló" nyelvű honfoglalók hozták be a KM-be (és az biztos, hogy nem!), ráadásul sokkal kevesebben is érkeztek, mint az ITTÉLŐK - akkor miért az a legfontosabb, hogy kik jöttek be plusznak?  3. Ja, mert ők alapitották meg a magyar államot! Oké, oké, fejet hajtok: tényleg nagyon jól tették. De nem ez a kérdés! Most már térjünk át végre a magyarság földrajzi eredetének / és a magyar nyelvtörténetnek a kutatására! 

2021.02.15. 20:14
Botond

Honfoglalók génjei:

Már csak a honfoglaláskor itt élő népesség genetikáját kellene tisztázni.

2021.02.11. 17:15
Botond

Adalék Mátyás király fegyveréhez:

Hamisítványok és eltüntetések

2021.01.25. 17:19
Botond

Ki árt a nemzetnek?

Fodor "úrnak" először is arra kéne választ adnia, miért hallgatták el évtizedeken át a pozsonyi csatát.

Padányi Viktor már a Kádár-rendszer idején megírta, hogy a csata Németországban tananyag.

2021.01.21. 09:22
Krizsa

Videó: Elmélkedés a magyar nyelvről. Véghelyi Péter – „A magyar nyelv halmain át az Élő Istenhez. Nyelvünk eredetéről.” 

Egyenként is van értelmük a magyar beszédhangoknak – állítja az előadó. Vagyis nem őmaga, ő csak összefoglalja az eredményeket – a görög filozófusok írásaitól kezdve a mai számítógépes elemzésekig – napjaink legújabb, magyar „betű-nyelvészetéről” beszél. (Amely egyben, szerinte, az I. létezést is bizonyítja.) S miért csak a magyar nyelv hangkészletet elemezték? Mi mást kellett volna még!? Hiszen a magyar és csakis a magyar nyelv ennyire egységes, logikus rendszer.

Krizsa: pedig szerintem is az!J. Mitől volna? Attól, hogy beláthatatlan évezredek, de min. 10.000 éve egyhelyütt fejlődött ki: a Kárpát-medencében. De akkor nem is 6000 évvel ezelőtt teremtetett meg az ember (mint ahogy a Bibliában olvashatjuk)? Hát a Rudapithecus (kárpát-medencei majomember, 10 millió év) még biztosan nem – s persze a 350.000 éves vértesszőlősi előember, a Samu sem. De őket még nem is nevezhetjük (ezzel a szóval) “magyarnak”. Jóvan na, világos! Akkor ezeknek még nem is küldhette le a világ (az egész Univerzum) Teremtője az emberi beszédhangokat. Habár – az élettelen külvilág (vulkánok, szélvihar, égdörgés, kőomlás, zuhatagok, vízcsobogás meg az embert megelőző állatvilág hangoskodásait – régesrég leküldte már. E hangzatok JELENTÉSÉT is leküldte, s persze a hangokat kiváltó események látványát (KÉPEIT) is. Amiket, legalábbis a halló-látóképes állatok már az ember megjelenése előtt is meg kellett értsék. (Ha élni akartak!) Csakhogy e “kisfilmek” (képek, jelenetek) és a velük járó hanghatások nem különálló hangokat (betűket) reprezentáltak, hanem ilyeneket: krr, cs-sss, huú, fff, taktak, bmm, sss, szszsz, zzz, mrr (morog ám!), satöbbi. S mindezzel-mindettől a gyöknyelvek (a természetes módon kifejlődő nyelvek) már jó régen meg is jelentek.

Teremtőnk pedig – persze, hogy lehet! Hiszen sem a létezését, sem a hiányát a tudósok sem tudják bizonyítani (még én seJ). Az emberi beszéd kifejlődésével pedig manapság – az Összehasonlító Történeti Gyöknyelvészet foglalkozik.

 

 
Tartalom

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség