Magyar őstörténet

 

Újdonságok a honlapon
 
Eredetünk
 
Ajánló
 
Impresszum
 
Szerkesztő
 
Látogatók
Indulás: 2007-08-20
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
2013. február

 

Vadászhatott-e Samu, a hazai Homo erectus 300 000 éve?  Hivatalosaink szerint nem. Ilyesmire szerintük még nem lehetett képes.

Samu  Részlet a Magyar őstörténet c. bemutatóból.

Egy jó kritika a szkíta kiállításról  Kár hogy az anyag nem csak erről szól.

Osztogatás

Ha lenne magyar nyelvész, neki ajánlanám

Szabadságharcaink

Helyzetkép

A butaság netovábbja

A történelemdidaktika emancipációja  Hülyítés mesterfokon.

Történelemoktatásról magyarul

Rovásírás és a nemzet

Radics Géza: Rovásírásunk rövid története

Román történetírás

Sikertelen randi magyarul

Csak úgy mellesleg - Európa legjelentősebb bronzkori erődje is itt volt

Töprengés

Nyelvünk és a finnugor wikipedia

Ősi csatornahálózat a Kárpát-medencében  Valószínű, hogy a feltételezettnél sokkal régebbi eredetű, de a Mária Terézia-féle (Habsburg) faluszerkezet-rombolásig fennálló építményekről van szó. (Lásd: Tóth József ide vonatkozó írását, illetve Molnár V. József tanításait!)

Nyelvemlékeinkről

Már megint valami bronzkori, a "honfoglalás előtt lakatlan" Kárpát-medencéből

Helyi kultúrák, beszivárgó idegenek  És persze folytatódó hazudozás a Közel-kelet felől érkező "tanítókról".

Egy jobb sorsra érdemes téma

Beszélgetés a Tárihi Üngürüszről

 

26 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.03.03. 07:15
Botond

Itt is találnak ilyeneket, csak a hazai leleteknek mindig kisebb a reklámja. Ezt szerintem úgy rakták össze, mint a hordót.

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/189451

 

2013.03.03. 06:51
Hadvezer

A  Freiburgi Egyetem Erdészeti Intézetének Willy Tegel és Dr. Dietrich Hakelberg vezette kutatócsoportja nemrégiben sikerrel keltezte) az eddigi ismereteink szerinti legrégebb faépítményeket. A négy kutat, amelyeket Lipcse közelében, Altscherbitzben találtak, a dendrokronológiai vizsgálatok alapján mintegy 7000 évesre becsülik, a fák kivágásának ideje i.e. 5469 és 5098 közé tehető. Ezt az idősávot a kutakban talált, a neolitikumból származó és a vonaldíszes kerámia kultúrájához (i.e. 5600-4900) sorolható edények is megerősítik.

A tölgyfából készült kutak  új adatokkal szolgálnak az őskorban alkalmazott technológiák tekintetében is.. A kutak építéséhez nem csak faanyagot, hanem más szerves anyagokat is felhasználtak, pl. háncsot, növényeket, fakérget. A kőbaltával kivágott fatörzseket négyzetes keresztmetszetű gerendákká alakították, és ezekből építették meg a négyzetes keresztmetszetű kutakat. A sarkokat bonyolult megoldással rögzítették. A jól megmaradt megmunkálási nyomok és csapolások fejlett ácstechnikáról tanúskodnak.

Ezek a jól datálható faleletek újabb bizonyítékokkal szolgálnak az i.e. 6. évezredben lezajlott neolitikus forradalomnak nevezett folyamattal kapcsolatban, amikor a vadászó és gyűjtögető életmódot a földművelés és állattenyésztés váltotta fel. A letelepedés egyik feltétele a könnyen elérhető  ivóvíz volt, így a házak építése mellett az állandó kutak létesítése tartozott a legfontosabb kihívások közé.

2013.03.02. 17:29
Botond

A tejivásról:

//magyarostortenet.gportal.hu/gindex.php?pg=31156841

Régen azt mondták, minden szentnek maga felé hajlik a keze. Szemmel látható, hogy ezt a foltot is maguk felé húzták a britek.

 

2013.03.02. 17:18
Botond

Valójában azért a kép nem annyira rózsás, de hogy egyáltalán foglalkoznak a témával, már az is bíztató. Az az igazság, hogy a cikk tartalmaz összemosásokat, csúsztatásokat is, mert pl. nem mondja meg, hogy az MtDNS vizsgálatok sokkal kevésbé alkalmasak leszármazási vonalak tisztázására, mint az Y-kromoszómások. Ezekre hivatkozni gyakorlatilag nem lenne szabad. (Előbbiek szerint például, szinte minden európai nő ázsiai eredetű, és ez azért eléggé valószínűtlen. Ennél már csak az a rosszabb, amikor az antropológia még vitahatóbb "eredményeit" is ide keverik.) Az Y-kromoszómás vizsgálatok a mai magyarságban semmiféle ázsiait nem mutatnak, de még a honfoglalóknál se túl sokat, és ezt kell mindenképpen hangsúlyozni! A cikk viszont az eredményeket "ömlesztve" közli, így a valójában valószínűtlen ázsiai eredet még mindig túlhangsúlyozott marad.

2013.03.02. 13:35
Hadvezer

Nem gondoltam volna, hogy pont a mandineren fognak ilyen hozzászólások megszületni.

" A genetikusok megállapították, hogy a tejemésztés képessége legnagyobb gyakorisággal Európa északi területein marad meg az emberek felnőtt korában is. Ez a képesség délre haladva egyre ritkábban található meg. Ez a tulajdonság az ázsiai népeknél hiányzik, vagy ritkán fordul elő. Ennek megfelelően a magyarokkal ROKON NÉPEKNEK TARTOTT uráli nyenyeceknél, udmurtoknál, manysiknál a lakosság mintegy 70 százaléka képtelen a tejet felnőtt korában emészteni. ....

...az egyik gén egy speciális szakaszán, a laktáz gén (amely a tejcukor bontását végző enzimet kódolja) szabályozásában fontos szerepet játszó változatot fedeztek fel. Egy számítógépes szimuláción alapuló vizsgálat szerint az ALAPÍTÓ MUTÁCIÓ ITT A KÁRPÁT MEDENCÉBEN MINTEGY HATEZER ÉVVEL ALAKULT KI."

Megerősíti az elhalgatott, üldözött kutatók álláspontját:
A magyar nép és a nyelv őshazája kárpát medence.

A nyelvre nézve a 'hivatalos' történetírás is megerősíti, mely szerint a betelepűlők valamilyen török nyelvet beszéltek, s az őslakosokhoz képest kisebbségben voltak. /A ma magyarnak nevezett, őslakos nyelv kerekedett felül./

_________________________________________________________________________________

A Kárpátmedence több évezredekkel ezelőtt is emberekkel lakott volt.
Aztán meg ott volt Panonnia.

Egyszer a Spektrum tv-n volt egy film az orvostudományról.
Abban egy neves professzor mondta, hogy amit ma az orvosi egyetemen tanítanak annak több mint 50 %-a tévedés.
Az az érzésem, hogy ez az arány az őstörténetre nézve igen hízelgő lenne.
Szerintem amit ma írogatnak annak több mint 90 %-a tévedés.
És itt nem a Síriusra meg a dogonokra gondolok.

_________________________________________________________________________________

Részemről logikus feltételezésnek tartom, hogy a két népcsoport többé-kevéssbé azonos nyelvet is beszélhetett. Nincs kizárva, hogy egy korábbi kivándorlás résztvevői tértek haza, természetesen az ázsiában keveredés által felvett génekkel együtt. Ez magyarázhatja, hogy nincsenek feljegyzések fegyveres konfliktusról az őslakosokkal, csupánt a Morva fejedelmet kérték fel a távozásra.

Persze lehet ezernyi magyarázat, mindenesetre ez is egy lehetséges közülük.

_________________________________________________________________________________

"...hogyan hagyományozhatták hatalmas területeken (az egész Kárpát-medencében, olyan helyeken is, ahol meg sem telepedtek) a meglehetősen egységes magyar nyelvet azokra, akik nem a leszármazottaik (földrajzi nevestül együtt)? "

Egyedülálló jelenség (lenne), hogy a többség vette volna át a kisebbség nyelvét. Különösen annak fényében, hogy nem volt sem média, sem közoktatás.

2013.03.02. 12:12
Botond

Köszönöm!

Ursa Maior február 7.-ei hozzászólása telitalálat. Örülök neki, hogy egyre többen megértik a lényeget!

2013.03.02. 10:25
Hadvezer

A mandineren fent van egy cikk, ez a címe: "Félázsiai-e a magyar?" - Elég sok nevetséges hozzászólás található a cikk alján. De elég sok olyan is, amely megkérdőjelezi a "finnugor atyafiságot" illetve a barbár lovasnomád elméletet.

Egyik kedvenc hozzászólásom:

A finnugrizmust meg az ugorkafát nem csak ez a tanulmány mossa le, azt már többszösen megcáfolták /röhej tárgyává tették/. Egy logikátlan, életszerűtlen katyvasz az egész.

Hívők kíméljenek!

http://mandiner.hu/cikk/20130207_felazsiai_e_a_magyar

2013.03.01. 20:11
Botond

Szabó István Mihály észrevette azt, hogy a genetikai kutatások eredményei igazolják a magyarság kárpát-medencei eredetét, de mivel a történelmi ismeretei ellenkeztek ezzel, kitalált hozzá egy kacskaringós elméletet. Eszerint a magyarok felkerekedtek, és elmentek Szibériába mamutra vadászni, majd idővel visszatértek, mint honfoglalók.

Én, mióta mondom a magamét, azt állítom, hogy a magyarok nem mentek el, ezt bizonyítja a sokmillió lelet a közbeeső összes korból. Mindig is itt voltak, de szaporodtak és terjeszkedtek, így jutottak el mindenhová, ahol a nyomaikat felfedezték a kutatók.

A régészeti leletek óriási tömege egyszerűen nem engedi meg, hogy a Kárpát-medencét üresnek tekintsük bármikor az elmúlt nyolcezer év során. Nagyon fontos lenne az is, hogy ezeknek a pontos kora bekerüljön a köztudatba, mert akkor nem állíthatná senki, hogy ez a kultúra innen jött, az onnan, amaz meg megint máshonnan. Ami itt volt hamarabb, az egyszerűen nem jöhetett máshonnan. (Lásd pl. Vucedol és Zók történetét!)

Ha viszont nem máshonnan jött egy-egy kultúra, hanem itt alakult ki, akkor annak képviselői nem is irthatták ki az itt élőket, bár tudjuk, hogy bizonyos történészek nagyon szeretnék ezt elhitetni velünk. (Itt persze most nem Szabó István Mihályra gondolok.)

Ennek a folyamatos jelenlétnek egészen tiszta bizonyítékait is fel lehet mutatni, ahogy azt a könyvemben már magam is megpróbáltam. Csak persze nem a palmettákra, hanem a népi kultúra sajátosságaira kell koncentrálni. (Arcos edény, paticsfalas építkezés, stb.)


2013.03.01 18:26
Hadvezer

„ Nem tudom, hogy ez az anyag fent lenne a weboldalon, de mindenesetre érdekes: http://www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.569  | A személy is kezdi érteni a dolgokat, bár még mindig honfoglalásról beszél. Michelangelo Naddeo is hasonló elméletet írt le könyvében.

 

2013.03.01. 18:26
Hadvezer

Nem tudom, hogy ez az anyag fent lenne a weboldalon, de mindenesetre érdekes: http://www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.569  | A személy is kezdi érteni a dolgokat, bár még mindig honfoglalásról beszél. Michelangelo Naddeo is hasonló elméletet írt le könyvében.

2013.02.24. 21:18
Hadvezer

Nemrég tette fel a szerkesztő a weboldalra, mert eddig nem volt fent. http://michelangelo.cn/download/Recenzio.pdf

2013.02.23. 19:04
szikan
2013.02.16. 12:48
Hadvezer

Találtam egy remek videót az interneten. Elképzelhető, hogy látta már pár ember. De azért belinkelem: http://www.youtube.com/watch?v=TCczTonLh-U&list=PLFCAD2E30057D0F4F&index=1 | 8:50 után látszódik Tóth Imre: Magyar Őstörténet könyv is

2013.02.16. 06:07
Botond

Kedves Hadvezér!

Köszönöm a jókívánságokat! A magyarság ügyét felvállalni valóban nem könnyű, de nincs más választásunk, ha egyszer azok vagyunk. :)

Ami az őslakosokat, meg a későbbi bevándorlókat illeti, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy utánajárhatunk az igazságnak! Van ugyanis nekünk egy 11000 éves "cigánygyerekünk", aki majdnem egyidős a legöregebb regölyiekkel, és akinek a csontjait megvizsgáltathajuk genetikai szempontból is, ha ugyan erre alkalmasak. Rögtön kiderül, kik éltek itt akkoriban!?

Talán nem árt, ha megismétlem a történetét:

A múlt század elején találták meg a bükki Balla barlangnál és a feltárók jól határozták meg a korát, csak a gúnyolódó hivatalosok jelentették ki, hogy az a csontváz inkább egy közelmúltban eltemetett cigánygyereké lehet. "Nincstelen szülei pénz híján temethették oda." (Mindig megvolt a jóindulat bennük.) Csak az 1970-es években Angliában elvégzett radiokarbon vizsgálatok igazolták, hogy az a "cigánygyerek" bizony, mégiscsak 11000 éves. Azóta csend van róla, illetve megint folyik a ködösítés, például a wikipédián..  

 

2013.02.15. 18:17
Hadvezer

Az egyik magyarsággal foglalkozó oldalon az alábbi förmedvényt olvastam el:

"További jövevényszavak: A történelem folyamán még sok hatás érte a magyar népet vándorlásai során és a honfoglalás után is. A honfoglaló Árpád népe az avar és szláv népek — főleg a mai szlovákok, horvátok és szlovének elődeinek — szórványaira települve vette birtokába az új hazát. Az itt talált lakosság földművelő nép volt, a mi eleink lovas katonanép. A magyarok is ismerték már a földművelést, de gyakori vándorlásuk miatt csak kezdetlegesen alkalmazták. A Kárpát-medencében talált nép tanította meg elődeinket a fejlettebb mezei gazdálkodásra. A növénytermesztés, a kereszténység fölvétele, az államalkotás és a városiasodás a szláv népek szavaival gyarapította a magyar szókincset."

Ennél nagyobb ostobaságot már nagyon nehezen lehet elképzelni. Hiszen ha szórványosan találtak volna itt népességet, az hogyan tanítja meg a népet földművelésre? Illetve az avarok nem nomádok voltak? Nagyon jó kérdések ezek.

2013.02.15. 18:11
Hadvezer

Én egyetértek veled, és az írásaiddal. De sajnos nem szabad elfeledni azt a tényt, hogy Magyarországon erről a magyar emberek nagy részének fogalma sincs. Ha van is, akkor elolvassák, megértik és az első finn-ugor történész cáfolásánál elfelejtik, és dilettánsnak, örültnek nevezik az egészet. Ennél már csak az a rosszabb, amikor a hasonló témában írt tényfeltáró cikkeket magyarkodásnak veszik. Általában mindig a külföldi forrást keresik, mert az "nem lehet magyarkodó", szerencsére rendelkezünk már egy párral. Például Grover S. Krantz, Angelo Marcantonio, Michelangelo Naddeo (bár ő is téved néhol), stb. Krantz olvasmányát már olvasták páran, én véleményem szerint a könyvet érdemes elolvasni. MEK-en megtalálható. Az ő feltételezése szerint már léteznie kellett egy uráli(bár lehetne akkor már kárpát-medencei) népnek a magyar Alföldön az ókorban, ahonnan tovább terjeszkedhettek az Urál hegység felé, illetve az északon fekvő tundrákhoz. Sajnos a nyelvészeink és történészeink pont fordítva értelmezik az elméletét, és gyakorlatilag minket egy primitív népnek neveznek titkoltan, akiknek szükségük van tömeges szóátvételre a szlávoktól, illetve a török népektől. Mert nyílván az előtt nem ismertük a "bika, borjú, tinó, ökör, üsző, kos, ürü, kecske,  szerda, csütörtök, péntek, szombat szavakat" az állatok elnevezését, a tejtermékeket, illetve a napszakokat. Ez ostobaság. Ha belegondolunk, akkor a hét napjai így nézhetek ki a finn-ugristák szerint: "Hétfő, Kedd, ...., ...., ....., ......, Vasárnap" Nyílván vannak jövevényszavak a magyar nyelvben, hiszen elég ha az angol laptop, winchester, floppy, cd szavakara gondolunk. De emellé hozzájön még az is, hogy kevert népnek titulálnak. Ebben van realitás, de nem olyan mértékben, ahogy történészeink nevezik. Az Alföldön, Dunántúlon és Tiszántúlon talált őskori, ókori leleteket hozzáillesztik az adott kultúrához. Csak, hogy szomszédaink amit találnak, azt rögtön arra használják fel, hogy bebizonyíthassák, hogy ők itt az őslakok és mi vagyunk a betolakodók. Konkrét példa erre a dákó-román elmélet, meg a Tatárlakai amulett. A románok szerint bizonyíték, hogy ők már 7000 éve ott élnek, ahol most. Sajnos itt tartunk. De Isten malmai lassan, de őrölnek. Előbb-útobb kiderül az igazság. Sok sikert kívánok neked ebben Imre, hogy sikerüljön az emberek szemét felnyitni.

2013.02.15. 16:13
Botond

Kedves Hadvezér!

Erre a kérdésre gyakorlatilag nem létezik jó válasz, mert a fogalmakat annyira összezavarták a történelemhamisítók, hogy ma már szinte lehetetlen tisztán látni. Mit jelent például az, hogy "török"? Az ókor történetírói még csak nem is hallottak ilyenekről, miközben a mai történetírók meg már minden régi, Kárpát-medencétől keletre élő népet ebbe a kategóriába próbálnak beleszuszakolni, és az annak idején sokat emlegetett szkítákról meg már hallani sem akarnak. Szerintem viszont Árpád népe sokkal inkább volt szkíta, mint török.

Ami az őstelepeseket illeti, nem tudjuk, hogy jöttek-e valahonnan, vagy már korábban is itt voltak, mindenesetre az idézett regölyi kutatások azt igazolták, hogy itt már 11500 évvel ezelőtt is éltek kunyhószerű építményekben lakó állattenyésztő emberek. 4200 évvel a körösi bevándorlók előtt!!

Ezeket a cölöpvázra épített kunyhókat fejlesztették tovább, és ezekből alakult ki lassan az újkőkori magyar ház. (Ezt már sokszor bemutattam.)

 

 


Hadvezer

„ Imre, szerinted Árpád népe török volt-e, vagy magyar, esetleg keverék? Illetve, az ókori szűzfoglaló telepesek honnan vándorolhattak be? Nyugat-Ázsiából, vagy Közel-Keletről? Én véleményem szerint attól, hogy Ázsiából vándoroltak ide, nem feltétlenül mongoloidnak kell lenniük.

 

2013.02.15. 07:24
Hadvezer

Imre, szerinted Árpád népe török volt-e, vagy magyar, esetleg keverék? Illetve, az ókori szűzfoglaló telepesek honnan vándorolhattak be? Nyugat-Ázsiából, vagy Közel-Keletről? Én véleményem szerint attól, hogy Ázsiából vándoroltak ide, nem feltétlenül mongoloidnak kell lenniük.

2013.02.15. 01:56
Botond

Akad azért olyan is, aki megmondja az igazat:

"Ami a Dunántúlon az újkõkor kezdetén történt - errõl szólnak a Sárréten végzett környezettörténeti, vagy a Regölyben folytatott régészeti ásatások -, az egész Európa társadalmának fejlõdését befolyásolta. Az itt élõ emberek csoportjai vándoroltak el a párizsi medencébe, Frankfurt vagy Krakkó környékére. Azért van ilyen nagy érdeklõdés az õskornak ebben a szakaszában a mi irányunkba, mert ha Európában meg akarnak tudni valamit arról, hogyan kezdõdött náluk a természet átalakítása, hogy keletkezett a letelepedett életmód és végsõ soron a civilizáció, akkor nagyrészt tõlünk kell megtudniuk mindezt, hiszen az élelemtermelés tudásanyaga, a földmûvelés, a házépítés ismeretei, a genetika szálai mind a Kárpát-medencébe vezetnek." (Bánffy Eszter)

http://hetivalasz.hu/itthon/a-dunantul-kozepen-keletkezett-az-europai-civilizacio-24208?orderby=csokkeno&numPerpage=20&hozzaszolas_oldal=0

Kár, hogy a cikk érdemi része már nem olvasható...

 

2013.02.15. 00:14
Botond

Természetesen a vonaldíszes kerámia népe volt az őslakó, a körösi pedig a bevándorló. Milyen érdekes, hogy hivatalosék mégis csak az utóbbiakra koncentrálnak! Jó okuk lehet rá.

2013.02.14. 22:07
Hadvezer

A körös vagy a vonaldíszes kultúra volt az ős vagy ókortól itt élt népesség kultúrája? (99%-ban fogadnék rá, hogy a magyar)

2013.02.13. 06:23
Botond

Radics Géza írásához csak annyit tennék hozzá, hogy az őstelepes nép nem a Balkánról érkezett, hiszen amikor ezek a déliek megérkeztek, ők akkor már itt voltak. (Ahogy azt korábban kifejtettem.)

2013.02.10. 10:43
vadymari

A történelemdidaktikás témához:

"A legújabb történettudományi kutatások által is ösztönzött új
tartalmak térnyerése minden bizonnyal szükséges és kívánatos, de veszélyeket is
hordoz magában, hiszen „túlhajtása” könnyen az elmúlt évszázadokban rögzült
„kulturális kánon” teljes kiüresedéséhez vezethet. A kulturális tudáskánon
tartalmának kiüresedése, esetleges radikális átalakulása, a közösségi tudás
megértéséhez szükséges kulturális kód elveszítése nemcsak a fiatalok műveltségi
problémáit vetíti előre, hanem a globalizálódó világban a közös kulturális (ezen belül
történelmi) tudás kontinuitását is veszélyezteti a fiatal korosztályok számára, és
ezáltal a társadalmi kohézió meglazulását (megszűnését) is okozhatja."

-éppen ideje!

2013.02.08. 20:17
szikan

http://www.youtube.com/watch?v=EHJWF6ePwNg

 

ennek a videonak a vege fele van az hogyan csinalnak 'mongolt' a 'regeszek' a leletekbol

 

egyik igy mondja majd a masik maskepp

2013.02.03. 08:58
Botond

Gáboriné Csánk Vera: Az ősember Magyarországon c. könyvében olvasható, hogy egyesek szerint Samu elorozhatta a ragadozók zsákmányát, így jutott a húshoz. Naná! Süt a jóindulat ezekből az emberekből. 

2013.02.02. 19:41
Botond

Már sokszor megírtam, én az újkőkor hazai földön letelepedett népességét tartom a magyarság ősének.

Ehhez képest Samu túlságosan régen élt, és mint minden ősi vadász, vándorolt a vadak után. Így a folyamatos ittléte nem csak hogy nem bizonyított, de nem is valószínű. (Közbejött az utolsó jégkorszak.)

Ettől függetlenül meg kell hogy védjük a hazai leleteket és ősembereket az őket lefitymálóktól! 

Említettem Herman Ottó példáját: őt még azért hurcolták meg, mert azt merte állítani, hogy az ősember járt Magyarország területén is. Az általa bemutatott szakócákat is hamisítványoknak tekintették. Nem tudok róla, hogy azóta bárki is megkövette volna ezért, pedig már rég egyértelmű, hogy neki volt igaza!

2013.02.02. 19:27
szikan

Samu-el-hez

 

Imre Samu vajon szittya volt e?

 
Tartalom

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto